16 st
275 gram blåbär
3 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 krm riven muskot
2 dl strösocker
2 ägg
1 3/4 dl mjölk
115 gram smör eller margarin (smält )
Rivet skal från 1 apelsin
3/4 dl strösocker
1 krm riven muskot
1. Värm ugnen till 200 grader,klä två muffinplåtar,med 16 pappersformar
eller smörj dem lätt med smör.
( Jag använer mig av Tupperware form )
2. Mosa ca 50 av blåbären med en gaffel.
sikta mjöl, bakpulver, salt och muskot i bunken.( blandarskålen )
( Jag använder min kitchen aid )
Rör ner strösocker och gör en grop i mitten.
3. Häll ägg, mjölk, smält smör, apelsinskal, bakpulver, salt och muskot i bunken
( blandarskålen )
Med maskin blanda 1/2 minut på hastighet 2 för hand något längre.
Var noga med att inte blanda för mycket. Blanda försiktigt in resten av
blåbären och lägg med en sked över smeten i de förberedda
formarna, som nästan ska fyllas ända upp.
4. Blanda strösocker och riven muskot och strösocker över muffinsen.
Grädda dem i ugn i 25 - 30 minuter eller tills de har höjt sig och fått fin färg.
Ta ut dem ur ugnen och låt svalna i formen i 5 minuter innan du flyttar
dem över ett galler för att svalna.
2 kommentarer:
Hejsan! Ville bara kika in på din nya blogg! Härliga recept du har! Må så gott!
blåbärsmuffins lät gott, min son robert älskar all bakverk som det är bär i =)
tallrotsmarie
Skicka en kommentar