torsdag 20 november 2008

Sockerkaka med banan



Grundrecep 1 kaka
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
1. sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt
pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner
det i smeten.
5. Här mosade jag två bananer och blandade ner försiktigt
i smeten.
Häll smeten i sockerkaksformen.
6. Grädda i ca:30 min eller tills kakan inte är kladdig.
Prova med en sticka.
7. Låt kakan svalna något vänd sedan upp den på en tallrike
eller brödgaller.
Glöm nu inte kaffe eller saften till kakan

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycke gott