lördag 29 november 2008

Chokladmuffins med vaniljkräm

Ca 15 st

Vaniljkräm

1 äggula
2 msk strösocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker


Muffins


125 g smör eller margarin
75 g mörk blockchoklad
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Börja med vaniljkrämen.Vispa äggula och
socker så vitt och pösigt du kan.
blanda mjöl och mjölk och rör ner i äggsmeten.
Låt det hela koka upp och koka därefter på
svag värme en liten stund tills smeten tjocknar.
Kyl omedelbart kastrulllen i kallt vatten under
omrörning.
Smaka av med vaniljsockret.
Smält smöret till muffinsmeten i en kastrull eller
i mikron på svag värme.
Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret.
Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner chokladsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även detta i smeten.
Klicka ut smeten i normalstora muffinsformar.
Fyll inte på för mycket och ställ inte formarna för tätt.
Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked
vaniljkräm i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter.
Låt svalna och servera dem gärna nygräddade.


1 kommentar:

Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Låter inte som ett dumt recept det. Får jag pröva på nån dag här. Kram!