fredag 21 november 2008

Mikrokladdkaka



Vid oväntat besök, släng i hop en mikro
kladdkaka.

175 gram smör eller margarin
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker


Smält smöret i en bunke i micron
eller i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och socker vitt och
pösigt och tillsätt därefter det
smälta smöret.
Blanda mjöl, kakao och vanilj
socker och rör ner
blandningen i äggsmeten.
Häll alltsammans i en vid,
mikrosäker form,ca 3o cm i
diameter.
Har du inte en så vid form, eller så
stor mikro, kan du grädda kakan
i en något mindre form och hälla
över en del av smeten i små glas eller
formar.
Grädda kakan på full effekt
6-8 minuter.
Kontrollera då och då att den
fortfarande är kladdig
inuti.

Till kakan passar det bra
med grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer: