fredag 21 november 2008

Saffranskaka

Vad passar inte bättre nu när första advänt
närmar sig än att göra en Saffranskaka.
Sätt ugnen på 175 grader,
varmluft 175 grader.
200 gram margarin eller smör
1 paket ca 1/2 g saffran
( sockerrbit )
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
( florsocker )
Smörj och bröa en slät,rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Stöt saffranet i en mortel gärna med
sockerbiten.
Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt
saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör
ner det i smeten.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Sickta ev över florsocker när kakn ska
serveras.
Kakan smakar så bra till kaffetåren, eller saft glaset.

Inga kommentarer: