Vad passar inte bättre nu när första advänt
närmar sig än att göra en Saffranskaka.
Sätt ugnen på 175 grader,
varmluft 175 grader.
200 gram margarin eller smör
1 paket ca 1/2 g saffran
( sockerrbit )
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
( florsocker )
Smörj och bröa en slät,rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Stöt saffranet i en mortel gärna med
sockerbiten.
Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt
saffran, matfett och mjölk.
Blanda mjölet med bakpulvret och rör
ner det i smeten.
Häll den i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
Sickta ev över florsocker när kakn ska
serveras.
Kakan smakar så bra till kaffetåren, eller saft glaset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar