fredag 21 november 2008

Valnöts brownies

1 Plåt
350 gram mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljussirap
1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl vetemjöl
400 gram ljus vit choklad
400 gram valnöt
1. Sätt ugnen på 174 grader.
2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
3. Rör ner kakao, sirap och salt.
4. rör ner ett ägg i taget och vänd sist
ner vetemjölet i smeten.
5. Hacka chokladen grovt och vänd ner
den och hela valnötter i smeten.
6. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en
ugnsplåt med kant och fyll med smet.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10- 15
minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
8. Låt kakan svalna.
****
Fudge Glaze:
****
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljussirap
1 tsk malen ingefära
400 gram mörk choklad 70 %
( går bra med blockchoklad )
Valnötter
1. Koka uppp vispgrädde, mjölk,
sirap och malen ingefära.
Ta av kstrullen från värmen.
2. Finhacka chokladen och blanda.
den med den varma gräddmjölken
så att chokladen smälter.
3. Bred ut glasyren över kakan,
strö över valnötter och låt den
stelna i kylen.
Skär sedan kakan i rutor.
Den här kakan är så himla god..jag tror inte
jag ätit något godare.
************************