fredag 21 november 2008

Kerstinskaka

Här kommer en lätt kaka som går fort att göra
om ni ska baka något snabbt och lätt.
Den här kakan har jag gjort då pojkarna
ska ha med till skolan ,till försäljning
( insamling till skolresa )

Ugnstemperatur 175 grader,
varmluft 175 grader.

125 gram marfgarrin eller smör
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
20 sötmandlar

Smör och bröa en rund form med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret
och matfett.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.

Skålla och skala under tiden mandeln.
Skär den i strimlor eller klyv den i halvor.
Lägg på mandeln, gärna i mönster.
fortsätt att grädda ytterligare 20-3o minuter.

Låt kakan svalna något och lossa sedan
försiktigt på formens kant
***********