tisdag 11 augusti 2009

Kryddig äppelkaka



Här kommer ett recept på en otroligt god äppelpaj.

Jag har inte ätit många äppelpajer men den här blev absolut min favorit.

Prova den du också!

För 4 - 6 personer

4 stora äpplen

1 citron

1/2 dl plus 1/2 dl brun farin 1 tsk kanel

1/2 tsk nyriven muskotnöt

7 dl cornflakes

1 dl vetemjöl

100 g smör eller margarin

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Skala, dela och kärna ur äpplena.Skär dem i tunna skivor.Lägg dem i en ugnssäker form, tex pajform.

3. Pressa över citronjuicen.Blanda 1/2 dl brun farin med kanel och muskot.Strö blandningen över äpplena.

4. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och 1/2 dl brun farin.Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa.Detta går lätt i en matberedare, men det går lika bra att krossa i en bunke eller plastpåse.Strö blandningen över äpplena.

5. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter, eller tills det bubblar och ser knäckigt ut runt kanten av formen.

Låt svalna ca 15 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljvisp ( vaniljsås går lika bra,det använde vi )

( Fotot är taget med min mobil,fotat direkt på bilden i kokboken )

Inga kommentarer: