torsdag 4 december 2008

Äppelbullar med vanilj och kokos


30 bullar
50 gram jäst
150 gram smör
5 dl standardmjölk
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 msk stött kardemumma
1,4 l vetemjöl
Fyllning:
300 gram smör
2 dl socker
4 msk vaniljsocker
3oo gram kokosflingor ( spara lite till garneringen )
3 tärnade äpplen
Ägg till pensling
1. Sätt ugnen på 200 grader.smält smöret, häll på mjölken,
värm blandningen till 37 grader och blanda ut dem med
jästen.
2. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kardemumma och mjöl,
lite i taget.
Blanda till en slät deg och låt jäsa i 3o minuter.
3. Blanda ingredienserna till fyllningen.
Knåda degen och dela den på hälften, kavla ut och bre på
fyllningen.
Rulla ihop och skär bullarna ca 3 cm tjocka.
Det blir ca 30 bullar.
4. Smöra en långpanna och lägg på bullarna, låt jäsa i
ytterligare 40 minuter.
Pensla med ägg och strö över kokos.Låt grädda i 10 minuter
i mitten av ugnen.
( Det går även bra att lägga bullarna i bullpappersformar ).

Inga kommentarer: