ca 40 st
300 g smör
3 dl socker
2 msk vispat ägg
1 tsk vaniljsocker
3,2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl havregryn
Extra gryn att rula i
1. Arbeta smör och socker pösigt.
Rör ner det vispade ägget och vaniljsockret.
2. Tillsätt mjöl som blandats med bakpulver och havregryn.
3. Forma degen till valnötsstora bollar och rulla dem i havregryn
4. Lägg dem mycket glest på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 180 grader i 15- 20 minuter tills de fått färg.
Låt dem svalna och lägg sedan upp på kakfat.
Lätt som en plätt att göra och gudomligt goda,till ett glas mjölk eller en kopp kaffe.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Har du hittat på det receptet själv?
Skicka en kommentar