måndag 8 december 2008

Smältande ögonblick

ca 40 st

300 g smör
3 dl socker
2 msk vispat ägg
1 tsk vaniljsocker
3,2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl havregryn
Extra gryn att rula i

1. Arbeta smör och socker pösigt.
Rör ner det vispade ägget och vaniljsockret.
2. Tillsätt mjöl som blandats med bakpulver och havregryn.
3. Forma degen till valnötsstora bollar och rulla dem i havregryn
4. Lägg dem mycket glest på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 180 grader i 15- 20 minuter tills de fått färg.
Låt dem svalna och lägg sedan upp på kakfat.

Lätt som en plätt att göra och gudomligt goda,till ett glas mjölk eller en kopp kaffe.

1 kommentar:

Helena sa...

Har du hittat på det receptet själv?