fredag 19 december 2008

Mjölkchokladpaj

8-10 bitar.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
2 msk strö eller råsocker
150 gram kylskåpskallt smör
1 ägg
Rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
300 gram mjölkchoklad
2 ägg
4 äggulor
1/2 dl strösocker
Till servering:
lättvispad grädde
1. Gör först pajdegen:Häll mjöl och socker i matberedarens
skål.
Tillsätt det kalla smöret i bitar.
Mixa snabbt ihop till en smulig massa eller
använd fingertopparna.
Tillsätt ägget och apelsinskalet och mixa snabbt
ihop degen till en boll.
Låt degen vila i en plastpåse i cirka 1 timma.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant som mäter cirka 26 cm i diameter.
Förgrädda pajskalet.
2. Sätt ugnen på 200 grader
3.smält chokladen över vattenbad eller i
mikrovågsugn.
4. Vispa ägg, äggulor och socker poröst.
Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten,
lite i taget.
Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
5. Grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 15 min
Fyllningen stelnar ytterligare när pajen
kallnar.
Låt pajen kallna och garnera med
hyvlad mörk choklad vid
servering.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej....Vart finns Du nu?
Kram/L